מרכיבים:
  • ירקות קשים וצבעוניים לפי הטעם
  • פילה דג סלמון - רצועה לכל סועד
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סירופ מייפל (עדיפות לסירופ טהור)
  • כף רוטב סויה
  • כף רוטב טריאקי
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

פורסים את הירקות לרצועות דקות, מניחים בתפזורת על תבנית אפייה מרופדת. מפזרים את השום, מעט מלח, חצי מכמות הרטבים פרט למייפל, וצולים בתנור עד להתרככות כמעט מושלמת. מוציאים, מניחים את הדג על הירקות, מפזרים את שאר הרכיבים והשמן ומסיימים בזיגוג סירופ מייפל. אופים 10-12 דקות בתנור על חום בינוני עד שהדג מתפורר כשנועצים בו מזלג בעדינות. לאוהבים טעמים חזקים אפשר להוסיף בכמות הסויה והטריאקי.

דג אשכנזי עם טוויסט פיקנטי:

הכיני רוטב חריף, שימי את הקציצות או הקציץ הקפוא ברוטב ובשלי למשך שעה. אפשר להכין את הרוטב, להעביר לתבנית אפייה, להניח את הקציץ בפנים ולאפות. להגיש חם (היכנו הרבה חלה).

רוטב אדום:

רכיבים:

בצל קצוץ, שן שום אחד קצוץ דק, פלפל ירוק חריף אחד (למחפשות טעם חריף עדיף לחתוך), שמן לתחתית הסיר, מלח לפי הטעם, רסק עגבניות בכמות מספקת מדוללת במים), קציץ געפילטע פיש קפוא או קציצות ביתיות לא מבושלות., פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.

טגני קלות את הבצל והשום עד שהבצל הופך לשקוף, הוסיפי את הפלפל לצריבה קלה, הוסיפי את הרסק והמלח והביאי לרתיחה. הניחי את הקציץ, הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש הוסיפי את הירק הקצוץ ובשלי עד שעה. להגיש חם. מקררים, חותכים למנות, ומחממים לפני ההגשה. (אפשר בתנור).

]]>