מרכיבים(6 מנות):
  • נתח בשר לפי בחירה (טיפ: גם נתחים זולים משתבחים לאחר לילה במרינדה ובישול נכון).
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני קצוצים
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות חומץ ומעט שמן. למרוח היטב על הבשר מכל הצדדים ולכסות.
  • חצי כוס ריבת משמש (ללא פרי)
  • 3 כפות קטשופ
  • כף מיונז
  • כפית רוטב סויה
  • כף אבקת בצל
  • כפית שום גבישי

אופן ההכנה:

מחממים סיר רחב וכבד. כאשר הסיר רותח (שמים יד מעל הסיר ומרגישים את רמת החום. בזהירות!) ישנן שתי אפשרויות: צריבה יבשה - להניח את הנתח לכמה דקות על תחתית הסיר הרותח, להפוך לצד שני, להנמיך להבה, לכסות ולבשל למשך שעתיים עד להתרככות. אפשר להוסיף את הנוזלים שהשרת בהן את הבשר. במקרה הזה הבשר מפריש את נוזליו ומתבשל במיץ של עצמו. בודקים מידי רבע שעה שאכן יש נוזלים, ואם הם עומדים להתאדות מוסיפים קצת מים או יין לפי הטעם.

אפשרות שניה: מוסיפים בצל חתוך ושמן וצורבים בשמן עד להשחמה בשני צדדים. מוסיפים את הנוזלים של המרינדה, מבשלים עד התרככות על על להבה נמוכה מאוד.

מקררים ופורסים ומכינים את הרוטב:

מערבבים ביחד חצי כוס ריבת משמש (ללא פרי), 3 כפות קטשופ וכף מיונז, כפית רוטב סויה, כף אבקת בצל וכפית שום גבישי. מניחים את הבשר הפרוס בתבנית אפיה, מערבבים את הרוטב מהסיר עם רוטב המשמש, ושופכים בנדיבות על הבשר. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בינוני – נמוך עוד כחצי שעה.

ומה ליד? המתאים ביותר ללשון או בשר בקר הוא אורז, פשוט מכינים לפי המתכון המוכר והחביב, ושופכים את רוטב הבשר על האורז המוכן.

האורז שלך יוצא יבש או דייסתי? הנה מתכון מהיר וקל:

לברור אורז בסמטי, תאילנדי או פרסי (עדיפות לבסמטי – המחיר שווה) בכמות מספקת. להרתיח מים בכמות כפולה מהאורז (2 כוסות מים על כל כוס אורז). כשהמים רותחים מוסיפים מלח לפי הטעם, וכפית שמן. מניחים את האורז בסיר וממביאים להרתחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 20 דקות. מכבים להבה, מניחים מגבת יבשה ונקיה על מכסת הסיר למשך 20 דקות נוספות.

]]>