מרכיבים(10 מנות):
  • לקרם פטיסייר ערמונים:
  • קורט מלח
  • כוס חלב (250 מ"ל)
  • כף סוכר (12.5 גרם)
  • 4 חלמונים
  • 3 כפות קרונפלור (25 גרם)
  • 25 גרם חמאה
  • 85 גרם מחית ערמונים
  • לסופלה:
  • מעט חמאה וסוכר לשימון וציפוי הכלים
  • 8 חלבונים
  • 2/3 כוס סוכר
  • לרוטב אנגלז ארמטו:
  • 1.5 מכלים שמנת מתוקה (400מ"ל)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 5 חלמונים
  • 1/5 (50מ"ל) אמרטו (ליקר שקדים)

אופן ההכנה:

קרם פטיסייר:

מרתיחים בסיר את המלח והחלב, מערבבים בקערה את הסוכר, החלמונים והקרונפלור. כאשר תערובת החלב רותחת, מוזגים אותה לאט ותוך כדי ערבוב אל תערובת הסוכר. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד רתיחה. מסירים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים את החמאה ומחית הערמונים, מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד שהתערובת מתקררת.

הסופלה:

מברישים את דפנות כלי הסופלה בחמאה ומצפים במעט סוכר. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב. מקפלים את המרנג עם קרם פטיסייר הערמונים כ-4-3 פעמים. ממלאים את כלי הסופלה המשומנים עד שפתם. מיישרים את פני הסופלה בפלטה ואופים במשך 8-7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מגישים מיד.

רוטב האנגלז אמרטו

מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה, טורפים בקערה את הסוכר והחלמונים. כשהשמנת רותחת מוזגים אותה תוך כדי ערבוב על תערובת הסוכר. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד הסמכה. מוסיפים את האמרטו ומעבירים לקירור במשך 60 דקות, בהגשה מזלפים את הרוטב על הסופלה.

(*פירוט המרכיבים הוא לפי סדר אופן ההכנה)

]]>