מרכיבים(6 מנות):
  • 1.250 ק"ג לוקוס, חתוך לנתחים של כ- 200 גרם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 ראש שום כתוש
  • 3 עגבניות טריות מרוסקות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר כבד את שמן הזית, השום והעגבניות הטריות ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה, המלח, רסק העגבניות, המים ומיץ הלימון, ומבשלים 5 דקות.

2. מוסיפים את הדגים, ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב יסמיך.

3. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טריה ומגישים.

]]>