מרכיבים(15 מנות):
  • 2 בטטות בינוניות קלופות
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 קישואים
  • סלסילת פיטרות שמפיון
  • 41 כוס שמן זית
  • 3 כפות סילאן
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים מ- 3 גבעולי טימין

אופן ההכנה:

חותכים את הבטטה לעיגולים או לקוביות בגול 3 ס"מ, שמים בסיר ומכסים במים.

מבשלים במשך כ-10 דקות עד להתרככות חלקית. מסירים מהאש, מסננים מהמים ומצננים.

חותכים את הפלפלים לריבועים בגודל 3 ס"מ, מנקים את הפטריות ומסירים את הרגליים.

שוטפים היטב את הקישואים וחותכים לעיגולים בעובי 2 ס"מ.

מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומוסיפים לתוכה את הירקות. משהים את הירקות במשרה 15 דקות לספיגת טעמים.

מסדרים את הירקות על השיפודים ומניחים בתבנית אפיה, צולים את הירקות בגריל ב- 220 מעלות כ-15 דקות.

]]>