מרכיבים(15 מנות):
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול פרוס לטבעות
  • 2 חבילות עלי מנגולד קצוצים
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס קמח
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 בטטות בינוניות פרוסות דק (למעטפת)
  • שמן להברשה ומלח (למעטפת)

אופן ההכנה:

בלילת המאפינס: מטגנים בצל בשמן שחומם מראש עד להזהבה. מוסיפים עלי מנגולדומקפיצים 4 דקות, מצננים.

אופים בתנור את קוביות הבטטה מעורבות בשמן עד לריכוך.

טורפים בקערה את יתר החומרים, מוסיפם את המנגולד ואת קוביות הבטטה ומערבבים.

מעטפת הבטטה: פורסים את הבטטה לפרוסות דקות מאד, חותכים מעט את הפרוסות בצד אחד כדי שיווצר להם בסיס ישר.

מברישים את פרוסות הבטטה במעט שמן וזורים עליהן מלח.

הכנת המאפינס: מסדרים 4 פרוסות בטטה, כשהן חופפות מעט זו על זו, משמנים את דפנות השקעים של תבנית המאפינס.

יוצקים מהבלילה לתוך השקעים . אופים ב- 180 מעלות עד שהבלילה יציבה וזהובה.

בתאבון!

]]>