מרכיבים(8 מנות):
  • 1/2כוס שמן זית
  • 1בצל גדול מגורר גס
  • 2 כוסות אורז
  • 2/3 כוס עלי נענע קצוצים
  • 2 כוסות גזר מגורר גס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית זנגביל
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 עגבניה חלוטה קלופה וקצוצה
  • 1/2 כוס אפונה קפואה מופשרת
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 וחצי כוסות מרק עוף צח
  • 100 גרם צנוברים מטוגנים

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר שמן, מוסיפים את הבצל השום והגזר ומטגנים 10 דקות. מוסיפים את האורז הנענע והפטרוזיליה וכל התבלינים ומטגנים 5 דקות.

2. מוסיפים את העגבנייה, האפונה, הצימוקי, מיץ הלימוןן והמרק הצח ומביאים לרתיחה , מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.

3. משהים 20 דקות מערבבים ומעבירים את הפילאף לקערת הגשה מעטרים בצנוברים ומגישים.

]]>