מרכיבים(8 מנות):
  • קילו בשר בקר כתף או שריר
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לחתיכות גדולות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כוסות יין אדום
  • 2 כוסות מים פושרים
  • כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 15 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1. מפשירים את הבשר לכדי טמפרטורת החדר

2. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים חצי מקוביות הבשר, מטגנים מכל הצדדים עד קבלת צבע חום, מוציאים לצלחת ומטגנים את הבשר הנותר.

3. מוסיפים לסיר:את הבצל ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין והמים, מתבלים בפפריקה, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה.

4. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הסלרי והגזר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד לריכוך הבשר ותפוחי האדמה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים מעט. מוסיפים מעל את הפטרוזיליה.

]]>