מרכיבים(5 מנות):
  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • כוס שמן זית
  • כמה ענפי רוזמרין
  • כף פלפל שחור
  • 6 שיני שום קצוצות דק
  • מלח
  • תבלינים נוספים לפי הטעם

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר עמוק.

מקלפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם כשהם שלמים למים הרותחים.

מבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.

כעבור 20 דקות מצננים את תפוחי האדמה. פורסים לפלחים, ומכניסים לתבנית עמוקה.

מחממים תנור ל-220 מעלות, ובינתיים יוצקים לצלחת עמוקה כוס שמן, רוזמרין, תבלינים ומלח לפי הטעם.

יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה שבתבנית ומערבבים היטב.

אופים כחצי שעה.

בתיאבון.

]]>