דפי אורז הם הלהיט התורן בקרב חובבי המזון האסייתי בישראל. ניתן לרכוש אותם בכל מכולת שמכבדת את עצמה, במחיר השווה לכל נפש.

אז מה אפשר לעשות איתם? מסתבר שהמון. במטבח האסייתי ממלאים אותם בבשר, ירקות ושאר מטעמים, מטגנים או אופים.

הטיפול בדפי האורז מעט מורכב. בחבילה כ-40 דפים, פלסטיקיים מעט. כדי להפוך אותם לראויים למאכל אדם יש להשרות אותם במים קרים כדקה.

שימו לב: דף האורז הפלסטיקי מתגלה כעדין מאוד עם השרייתו, והשריית יתר עלולה להפוך אותו לסמרטוטי ולבלתי ניתן לשימוש.

לאחר ההשריה, יש להוציא את הדפים ולהניח על משטח יבש. ליבש היטב.

וכאן מגיע החלק המעניין: במה אנחנו ממלאים אותם?

מתכונים לדפי אורז עם בשר

טגנו חצי קילו בשר טחון עם בצל מגורד, פטרוזיליה, שום וגמבה קצוצה דק, הוסיפו רוטב סויה מתקתק ותבלינים לפי טעמכם.

יש לפורר את הבשר עם מזלג ולוודא שאינו הופך לקציצה לא רצויה.

כשהבשר משנה את צבעו, מצננים ומתחילים בהכנת דפי האורז.

מכינים 2 דפים בכל פעם, מניחים במרכז את מילוי הבשר ומקפלים לצורת סיגר.

ניתן לטגן את הסיגרים האלטרנטיביים בשמן, או לאפות בתנור עם מעט שמן זית מעל.

אופציה נוספת היא לאפות סוג של פשטידת בשר עם בצק עלים - כשהפעם בצק העלים הוא דפי האורז:

מכסים תבנית אפייה צרה ב-5 דפי אורז. מניחים מעל את הבשר המצונן עד לשפת התבנית. מכסים ב-5 עלים נוספים ומהדקים.

מוסיפים שמן זית מעל, ואופים בחום בינוני.

בתיאבון!

]]>