מרכיבים(4 מנות):
  • 3 כוסות קינואה
  • 6 כוסות מים
  • מעט שמן
  • תבלינים לפי הטעם
  • לרוטב:
  • בטטות, חצילים, קישואים, בצל וגזר קצוצים דק
  • שמן זית

אופן ההכנה:

לפני הכנת הקינואה, מומלץ להשרות אותה במים קרים כ-30 דקות כדי לרכך אותה.

להכנת הרוטב, יש לאפות את הירקות הקצוצים בחום של 180 מעלות. מומלץ לתבל בשמן זית, פלפל שחור, אבקת שום ומעט כמון.

הכנת הקינואה:

מחממים סיר עמוק (מומלץ סיר המיועד לאורז) ומניחים מעט שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את הקינואה, התבלינים והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את 6 כוסות המים ומבשלים כרבע שעה.

כשהקינואה רכה דיה, מוסיפים את הירקות מהתנור והנה לכן קינואה ברוטב ירקות.

]]>