מרכיבים:
  • חצי קילו בשר עגל טחון
  • 5 עגבניות
  • 2 פלפלים אדומים
  • 4 שיני שום
  • 2 פרוסות לחם
  • חצי קופסת רסק עגבניות
  • פלפלשחור, מלח
  • 1 ביצה
  • בצל קצוץ דק
  • שמן זית
  • גרגירי חומוס מבושלים
  • פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

תחילה מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הבצל, התבלינים, יחד עפ פרוסות הלחם הרטובות והביצה עד שמתקבלת עיסה אחידה.

בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים בצל בסיר עמוק, קוצצים עגבניות ופלפלים דק דק ומוסיפים לסיר להזהבה.

מוסיפים מים, רסק עגבניות, גרגירי חומוס ותבלינים וממתינים עד שהרוטב הופך סמיך.

מגביהים את עוצמת האש וקוצצים קציצות מהעיסה.

ממשיכים בבישול על אש בינונית כחצי שעה. יש לוודא שלא חסרים נוזלים בסיר.

]]>