מוס חלווה ללא ביצים וללא חלב:

מרכיבים:

180 – 200 גר מחית חלווה
2 כפות נס קפה+50 גר' מים רותחים
350 גר' ריצ+120 גר' מים
(או 2 מכלי ריצ' פחות 3 כפות)

אופן ההכנה:

-מערבבים את מחית החלווה עם הנס קפה והמים הרותחים.
-מקציפים את שמנת הריצ'
-מאחדים את שתי התערובות.
-יוצקים לכלי הגשה מתאימים (כוסות גבוהות)
-מצננים.
-ניתן לקשט את המוס בקוקוס קלוי לפני ההגשה.

‏מוס חלווה טעים במיוחד..

מוס פסיפלורה מרענן:

מרכיבים:

250 גר' שוקולד לבן
100 גר' שמנת מתוקה
100 גר' מחית פסיפלורה
300 גר' שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

-מרתיחים 100 ג' שמנת מתוקה עם מחית הפסיפלורה. יוצקים על השוקולד הלבן עד לקבלת קרם.
-מערבבים את הקרם עד לצינון.
-מקציפים בנפרד 300 גר' שמנת מתוקה.
-מקפלים את קרם הפסיפלורה לשמנת המוקצפת.
-מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לכוסות

ניתן לעטר את המנה בגלאסז' פסיפלורה, או קרם פירות יער

לגלאסז' פסיפלורה:

200 גר' מחית פסיפלורה
100 גר' גלוקוזה

4 – 6 כפות מים
70-100 גר' סוכר

לקרם פירות יער:

200 גר' אוכמניותפטלתותים
50 גר' גלוקוז +100-150גר' סוכר
3 כפות מים

אופן ההכנה:

לבשל את מרכיבי הקרם או הגלאסז' (בהתאם לפרי שבחרתם) על אש נמוכה עד להמסת הסוכרים.
לערבב טוב ולהוסיף 3 – 5 גר ג'לטין מומס ב – 15 – 20 גר מים.

אופן פתיחת הג'לטין:

משרים את הג'לטין במים עד לספיחתם
ממיסים את הג'לטין בפולסים
כשהנוזל הופך להיות שקוף, מוסיפים לבלילת הפרי ומבשלים כדקה.
מצננים ויוצקים על המוס.

‏חגיגה של צבעים וטעמים.. ]]>