מרכיבים:
  • מנת דג אמנון

אופן ההכנה:

מפשירים את הדג. לבחירה: משרים את המנות בקערה עם מי מלח למשך מספר דקות. מייבשים במגבת נייר. על תבנית מרופדת מורחים שמן (זית או קנולה).

מוסיפים 1/2 כפית מלח, שום כתוש או קצוץ לפי הטעם, פפריקה חריפה ומתוקה, שמיר יבש ופטרוזיליה לבחירה.

מערבבים את התבלינים עם השמן, וטובלים את מנות הדג משני צדדים, אופים עם העור למטה לא יותר מ12 דקות. לנוהגים לבשל דג וחמאה, נקודות חמאה פזורים על המנות מוסיפים טעם עדין למנה.

מוציאים מהתנור ומגישים מיד עם פלחי לימון לקישוט.

ניתן לצלות על סיר גריל פסים.

]]>