מרכיבים:

  • 1 קילו עגבניות אדומות בשלות, ללא ליבה
  • 1 ראש שום, חצוי לרוחב
  • 1/3 כוס + 2 כפות שמן זית מסוג מעולה
  • 1/4 כוס שקדים מלובנים
  • 1/4 כוס אגוזי בונדוק מלובנים
  • 1 פלפל אדום יבש חצוי וללא גרעינים לבחירה
  • 1 כפית מלח גס או מלח ים
  • 2-3 כפות חומץ יין או רגיל מסוג טוב
  • 3 כפות יין אדום יבש לבחירה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני. על תבנית מרופדת מניחים את העגבניות וחצי שום. ממלאים את חללי העגבניות עם שמן זית, וכן מזגזגים שמן מעל חצי ראש שום. אופים בתנור עד שהעגבניות והשום מקורמלים אבל לא שרופים, למשך בערך 90 דקות.

קוצצים את חצי ראש השום השני ומניחים במעבד מזון. במחבת מחממים כף שמן זית ומטגנים את השקדים ואגוזים, תוך כדי עירבוב שלא יחרכו. מקררים על ניר מגבת ומוסיפים לתוך קערת מעבד המזון. כעת מטגנים את הפלפל החריף קלות, למשך 10 שניות בכל צד. מוציאים ומרככים בכוס מים. מסננים ומוסיפים לקערת מעבד המזון.

מקררים את העגבניות. מפרידים את העור מבשר העגבניות, ומפרידים את שיני השום מהראש, ומוסיפים לקערה. מוסיפים את המלח, ומתחילים לטחון את כל הרכיבים, כאשר זולפים לתוף הזרוע שמן זית באיטיות. לסיום מוסיפים את החומץ, מערבלים וטועמים. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט חומץ.

אפשר לגוון ולהחליף חצי כמות העגבניות בגמבות שלמות. להגיש כסלט,כממרח, כרוטב על אורז, דגים, בשר, פירה, פסטה ועוד.]]>