מרכיבים:
  • 2 כוסות בורגול דק
  • 1 ק"ג בשר טחון: בקר, עגל, הודו אדום או תערובת בשרים
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 1/4 כוס אגוזי צנובר
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מנטה קצוצה דק
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • פפריקה חריפה לפי הטעם

אופן ההכנה:

מניחים את הבורגול בקערה עם מים, להשרות כ-10 דקות. לסנן היטב במסננת. מחממים את התנור ל200 מעלות. בזמן שהבולגור שורה במים, מכינים את הבשר תוך עירבוב עם הבצל והתבלינים. כעת מוסיפים את הבורגול המסונן לתערובת הבשר ומערבבים היטב עם הידיים, עד שבורגול בלוע בתוך הבשר.

מרפדים תבנית מלבנית בניר אפייה, ומתיזים שכבה דקה מאוד של שמן בתחתית. שוטחים את תערובת הקובה בתבנית, ואופים למשך חצי שעה, עד שהתבשיל מוכן.

]]>