מרכיבים:

  • 6-8 מנות חזה עוף
  • 1 כוס רוטב ברביקיו
  • 1/4 - 1/2 כוס מיונז
  • 1 כף חומץ תפוחי עץ
  • חבילת מקרוני מבושלת ומסוננת
  • 12 בצל אדום קצוץ, מושרה במים קרים ל15 דקות, להפחית חריפות
  • 1 גמבה קצוצה
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים

אופן ההכנה:

מורחים חצי מכמות רוטב הברביקיו על מנות החזה, מחממים את התנור לגריל, וצולים את העוף עד שמוכן משני צדדים, בערך 6 דקות על כל צד. מוציאים מהתנור ומקררים. מכינים את הרוטב: מערבבים את שאר רוטב הברביקיו, מיונז, וחומץ, חותכים את העוף לקוביות קטנות, ומרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את המקרוני, הירקות (כולל הבצל), העוף והרוטב. מערבבים היטב ומגישים קר. טיפ: אם הסלט נראה יבש מעט לאחר השהות במקרר, מוסיפים עוד מעט מיונז, מערבבים שוב.]]>