מרכיבים(8 מנות):

  • 1 ביצה טרופה קלות
  • 1 1/2 כוס בירה לבנה בהירה קרה
  • 1 וחצי כוסות קמח תופח
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת - כ 8 ס"מ עומק. בקערה מניחים את הקמח, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מזוגים באיטיות את הבירה כאשר מערבבים עם מטרפה תוך כדי הוספת הבירה. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים שוב, ומניחים בקירור למשך חצי שעה לפני הטיגון. טובלים כל פילט דג בבלילה משני צדדים. מטגנים בשמן החם עד שהציפוי זהוב. (3-4 דקות על כל צד). מוציאים על ניר סופג, ומגישים חם לצד צ'יפס אפויים בתנור וירק טרי לבחירה.]]>