מרכיבים:

  • 4 קישואים גדולים, קלופים
  • 3 גביעים של שמנת חמוצה
  • מלח
  • מים לבישול
  • תפוחי אדמה לבחירה

אופן ההכנה:

מגררים את הקישואים במנדולינה לגפרורים דקים. מרתיחים סיר עם מים ומלח לבשיול לפי הטעם, ושמים פנימה את הקישואים. מבשלים כ5 דקות על להבה גדולה. מקררים, ומערבבים פנימה את השמנת לפני ההגשה.

תוספת של תפוחי אדמה מעניק מרקם חדש ומשביעה מאוד. אם בחרתן לצרף תפוחי אדמה למתכון, עליכן לקלף ולחתוך לקוביות קטנות ולהרתיחם עד התרככות לפני שמוסיפים את הקישואים. יש אופצי' להכין את המרק עם תפוחי אדמה בלבד.]]>