מרכיבים:
  • 2 כוסות אגוזי פקאן
  • חמאה ללא מלח לשמן תבנית
  • 4 כוסות סירופ מייפל טהור
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית מלח לבישול

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל175, וקולים את הפקאנים על תבנית אפי' עד שמתחילים להשחים. מקררים וקוצצים גס.

משמנים את התבנית, כולל הדפנות, עם החמאה. מצמידים את מדחום הסוכר לדופן סיר כבד, ומבשלים את הסירופ מייפל, השמנת והמלח על להבה בינונית. מביאים לרתיחה, תוך כדי עירבוב נמרץ במטרפה ידנית. מפסיקים לערבב, וממשיכים לבשל עד שהקרם מגיע ל114 מעלות, בערך 40 דקות. מורידים מהאש ומקררים ל60 מעלות.

כעת עוברים לשימוש במיקסר חשמלי על מהירות בינונית, ומערבבים עד שהתערובת הופכת מוצק ולא שקוף. מוסיפים את שברי הפקנים לתוך התערובת בתנועת עטיפה, מוזגים לתבנית המשומנת ומקררים למשך שעתיים. חותכים לריבועים קטנים. מחזיק מעמד עטוף בנייליון נצמד למשך שבוע.

]]>