בסרטון ויראלי שרץ ברשת, מסביר אלכס איך לשמור על העוגה טריה וחתוכה להפליא. סרטון העוגה של אלכס הפך ויראלי בשל מאמר שהתפרסם באתר Numberphile שם העורך העביר ביקורת נוקבת על כך שאנשים חותכים עוגה בצורה לא נכונה.
,בעצם הרעיון המרכזי הוא איך לשמר את העוגה טריה ע"י חיתוך נכון. כאשר חושפים את החלק הפנימי שלה כדי שהיא לא תתייבש, נשמע הזוי? הנה שלב אחר שלב..,***,שלב ראשון - חתכי את העוגה לכל אורכה עד לצד המרכז שלה, ואז שוב פעם לחתוך לכל האורך. בצורה זו שני החתכים יהיו סימטריים וצמודים זה לזה. ,,,שלב שני - אחרי שחתכת את פרוסת העוגה הראשונה, הוציאי אותה בזהירות את הפס שנוצר, ואז הצמידו את שני חצאי העוגה שנשארו זה לזה בעזרת גומייה. העוגה תישאר שוב 'שלמה' וטריה, תוכלי לחזור על הפעולה שוב ושוב עד שתחוסל העוגה. ,,,וזה למי שמבין גאומטריה, מדע או כל דבר שקשור לעניין חיתוכים.. ,,אלכס הציג מיד את גרסתו המדעית והנכונה, וראי זה פלא... אז אם אפית עוגה בחמישי ואת רוצה שהיא תהיה טריה גם בשישי שבת כדאי שתצפי בסרטון הבא: ,,
‏ (לא ככה חותכים עוגה, בגלל המדע..)
בעצם הרעיון המרכזי הוא איך לשמר את העוגה טריה ע"י חיתוך נכון. כאשר חושפים את החלק הפנימי שלה כדי שהיא לא תתייבש, נשמע הזוי? הנה שלב אחר שלב..
***
שלב ראשון - חתכי את העוגה לכל אורכה עד לצד המרכז שלה, ואז שוב פעם לחתוך לכל האורך. בצורה זו שני החתכים יהיו סימטריים וצמודים זה לזה.
‏ ‏
שלב שני - אחרי שחתכת את פרוסת העוגה הראשונה, הוציאי אותה בזהירות את הפס שנוצר, ואז הצמידו את שני חצאי העוגה שנשארו זה לזה בעזרת גומייה. העוגה תישאר שוב 'שלמה' וטריה, תוכלי לחזור על הפעולה שוב ושוב עד שתחוסל העוגה.
‏ ‏
וזה למי שמבין גאומטריה, מדע או כל דבר שקשור לעניין חיתוכים..
‏
אלכס הציג מיד את גרסתו המדעית והנכונה, וראי זה פלא... אז אם אפית עוגה בחמישי ואת רוצה שהיא תהיה טריה גם בשישי שבת כדאי שתצפי בסרטון הבא:
]]>