מרכיבים:
  • 4 פרוסות חזה עוף - ללא עור ועצמות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 יחידת בצל, חתוך דק
  • 2 יחידות גמבה, חתוכות דק
  • 2 יחידות קישוא חתוכות לחצאי ירח
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • כוס מרק עוף צח (לא אבקה)
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריות, קרועות

אופן ההכנה:

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית למספר שניות ומוסיפים את השמן. בוזקים מלח ופלפל (לבחירה) על העוף ומאדים במשך 6 דקות על כל צד. מוציאים לצלחת.

מוסיפים למחבת את הבצל והגמבות ומאדים חמש דקות, מוסיפים את הקישואים ומאדים לשלוש דקות נוספות, ומקפיצים מידי פעם.

מוסיפים את השום, מערבבים היטב, ולאחר מכן את האורגנו. כעת מוזגים את המרק והעגבניות למחבת ומבשלים למשך עשר דקות. מחזירים את החזות למחבת, ומכסים עם הרוטב. מגישים חם לצד פסטה, אורז, קינואה וכדומה.

]]>