סלפי אוכל: מתכון לפבלובה עם רימונים וקרם - פרווה

הקונדיטורית תמר לוי עם מתכון לקינוח יפהפה לראש השנה: מתכון לפבלובה בצורת רימון ממולאת בג'לי רימונים מענג וקרם פטיסייר קוקוס - וכל הטוב הזה פרווה לגמרי (מתכונים לראש השנה)

תמר לוי | כיכר השבת |
מרכיבים:
  • למרנג:
  • 5 חלבוני ביצה (200 גרם)
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 גרם מלח
  • 180 גרם סוכר
  • 180 גרם אבקת סוכר, מנופה
  • למילוי:
  • גרגרי רימון מ-2 רימונים גדולים
  • 300 מ"ל מיץ רימונים
  • 2 מקלות וניל
  • 100 גרם סוכר
  • 20 גרם אבקת ג'לטין
  • 100 מ"ל מים
  • לקרם:
  • 300 גרם חלב קוקוס
  • חלמון מביצה גדולה / ביצה וחצי (70 גרם)
  • 24 גרם קורנפלור
  • 60 גרם סוכר
  • 10 גרם ג'לטין
  • 50 מ"ל מים
  • 500 גרם קצפת צמחית

אופן ההכנה:

הכנת המרנג:

1. בקערת המיקסר, מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון והמלח. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב וגמיש. בעזרת מרית, מקפלים פנימה את אבקת הסוכר.

2. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר עגול מספר 15, הופכים תבנית סיליקון עם שקעים עגולים בקוטר 4 ס"מ (כשהשקעים כלפי מעלה) ומזלפים על השקעים ההפוכים 20 "גבעות" עגולות.

למרנג:5 חלבוני ביצה (200 גרם) מיץ מלימון אחד 3 גרם מלח 180 גרם סוכר 180 גרם אבקת סוכר, מנופה למילוי:גרגרי רימון מ-2 רימונים גדולים 300 מ"ל מיץ רימונים 2 מקלות וניל 100 גרם סוכר 20 גרם אבקת ג'לטין 100 מ"ל מים לקרם: 300 גרם חלב קוקוס חלמון מביצה גדולה / ביצה וחצי (70 גרם) 24 גרם קורנפלור 60 גרם סוכר 10 גרם ג'לטין 50 מ"ל מים 500 גרם קצפת צמחית,אופן ההכנה:,הכנת המרנג:,1. בקערת המיקסר, מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון והמלח. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב וגמיש. בעזרת מרית, מקפלים פנימה את אבקת הסוכר.,2. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר עגול מספר 15, הופכים תבנית סיליקון עם שקעים עגולים בקוטר 4 ס"מ (כשהשקעים כלפי מעלה) ומזלפים על השקעים ההפוכים 20 "גבעות" עגולות.,,3. מחליפים לצנתר עגול מספר 9, ומזלפים את ה"כתר" של הרימונים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.,4. ממקמים את התבניות זו ליד זו בתנור שחומם מראש ל-70 מעלות, ואופים במשך 6 שעות או עד שמתקבל מרנג יבש המזכיר במרקם שלו "נשיקות". מוציאים מהתנור ושומרים בכלי אטום עד להרכבת הקינוח.,הכנת המילוי:,5. בקערה, מערבבים את אבקת הג'לטין והמים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות. ,6. בסיר, מביאים לרתיחה את מיץ הרימון, הסוכר, תוכנם של מקלות הווניל, מוסיפים את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב עד שהג'לטין נמס לגמרי.,7. ממלאים בגרגרי הרימונים את שקעי התבנית בה השתמשנו למרנג, יוצקים מעל את מיץ הרימונים ומעבירים להקפאה. כשהמילוי קפוא, מחלצים מתבנית הסיליקון, מעבירים לקופסה ושומרים במקרר עד להרכבת הקינוח.,הכנת קרם הפטיסייר:,8. בקערה, מערבבים את אבקת הג'לטין והמים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.,9. בסיר, מבשלים על אש בינונית את חלב הקוקוס, החלמון, הקורנפלור והסוכר, תוך בחישה מתמדת, עד לקבלת קרם רותח וסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את הג'לטין ומעבירים למקרר למשך שעתיים.,10. מקציפים את הקצפת הצמחית ובעזרת מרית, מקפלים פנימה את קרם הפטיסייר.,הרכבת המנה:,11. סמוך להגשה, מניחים כל שקע מרנג בצלחת הגשה אישית, ממלאים כל שקע במילוי ג'לי רימונים ומניחים מעל מילוי נוסף - כך שיווצר כדור.,12. מעבירים את קרם הקוקוס לשק זילוף עם צנתר עגול מספר 15 ומזלפים על הג'לי החשוף לסגירת צורה של כדור לבן. מניחים מעל כתר מרנג ומגישים מיד.,,‏וואו! (צילום: תמר לוי),,‏לא הצלחנו להתאפק (צילום: תמר לוי)

3. מחליפים לצנתר עגול מספר 9, ומזלפים את ה"כתר" של הרימונים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.

4. ממקמים את התבניות זו ליד זו בתנור שחומם מראש ל-70 מעלות, ואופים במשך 6 שעות או עד שמתקבל מרנג יבש המזכיר במרקם שלו "נשיקות". מוציאים מהתנור ושומרים בכלי אטום עד להרכבת הקינוח.

הכנת המילוי:

5. בקערה, מערבבים את אבקת הג'לטין והמים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

6. בסיר, מביאים לרתיחה את מיץ הרימון, הסוכר, תוכנם של מקלות הווניל, מוסיפים את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב עד שהג'לטין נמס לגמרי.

7. ממלאים בגרגרי הרימונים את שקעי התבנית בה השתמשנו למרנג, יוצקים מעל את מיץ הרימונים ומעבירים להקפאה. כשהמילוי קפוא, מחלצים מתבנית הסיליקון, מעבירים לקופסה ושומרים במקרר עד להרכבת הקינוח.

הכנת קרם הפטיסייר:

8. בקערה, מערבבים את אבקת הג'לטין והמים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

9. בסיר, מבשלים על אש בינונית את חלב הקוקוס, החלמון, הקורנפלור והסוכר, תוך בחישה מתמדת, עד לקבלת קרם רותח וסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את הג'לטין ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

10. מקציפים את הקצפת הצמחית ובעזרת מרית, מקפלים פנימה את קרם הפטיסייר.

הרכבת המנה:

11. סמוך להגשה, מניחים כל שקע מרנג בצלחת הגשה אישית, ממלאים כל שקע במילוי ג'לי רימונים ומניחים מעל מילוי נוסף - כך שיווצר כדור.

12. מעבירים את קרם הקוקוס לשק זילוף עם צנתר עגול מספר 15 ומזלפים על הג'לי החשוף לסגירת צורה של כדור לבן. מניחים מעל כתר מרנג ומגישים מיד.

‏וואו! (צילום: תמר לוי)‏לא הצלחנו להתאפק (צילום: תמר לוי)לסלפי-אוכל קודמים:

>> מתכון לנוטלה - ממרח אגוזי לוז ושוקולד

>> מתכון לטארט פיסטוקים ודובדבנים

>> מתכון עוגה בחושה של אגסים, שוקולד ומרציפן

>> מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס עם טוויסט

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית