1. מרק קרם חצילים

4 חצילים בלאדיים

6בצלי שאלוט קלופים וקצוצים דק

10 שיני שום כתושות

4 כפות שמן

250 מ"ל שמנת

מלח

פלפל לבן

2 ליטר ציר ירקות

להגשה: 200 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק דק

ברוסקטות צלויות

אופן ההכנה:

על גבי אש גלויה צולים את החצילים מכל צדדיהם.

מעבירים למסננת ומקררים.

קולפים את הקליפה ומניחים בקערה רק את בשר החציל.

בסיר מרק מחממים את השמן ומטגנים עד שקיפות את הבצלים.

ואז מוסיפים אתה שום ובשר החציל. מערבבים ומתבלים.

מוסיפים את הנוזלים ומבשלים כ20 דק בסיר מכוסה.

טוחנים במקל בלנדר עד קבלת מרקם מחיתי.

מוסיפים את השמנת ומבשלים 30 דק' יחד.

‏הצעת הגשה: עם פרמז'ן מפוזר מעל וברוסקטה בצד (צילום: shutterstock)

2. מרק עגבניות וניוקי

8 עגבניות מגורדות

1 כוס רוטב עגבניות מוכן

6 בצלי שאלוט קצוצים דק

6 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

כף שטוחה בזיליקום מיובש

מלח

כף סוכר

פלפל לבן

5 כפות שמן זית

לניוקי:

4 תפוחי אדמה אפויים עד ריכוך

1 חלמון

קמצוץ מלח

חצי כוס קמח

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה ומועכים היטב לפירה

מוסיפים לו את החלמון,מלח וקמח ולשים עד קבלת בצק אחיד.

אם הוא דביק לא לפחד להוסיף קמח

מחלקים את הבצק ל4 חלקים כל חלק מרדדים ל"נחש" ארוך וחותכים לפיסות בגודל ביס.

במחבת רחבה מחממים מעט שמן ומקפיצים את הניוקי עד הזהבה קלה בלבד.

למרק:

בסיר מרק מחממין את השמן ומטגנים בו קלות את הבצלי שאלוט, מוסיפים את השום והעגבניות המגורדות.

מוסיפים את הקוטב עגבניות ואת הרסק.

מתבלים ומוסיפים את המים.

מבשלים כ-30 דקות

‏הצעת הגשה: מרק מהביל עם ניוקי מעל (צילום: shutterstock)

3. מרק פטריות

2 בצלים גדולים קצוצים

3 קופסאות של פיטריות מסוננות

4 שיני שום

100 גר חמאה

240 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

1.5 ליטר מים

אופן ההכנה:

בסיר למרק ממיסים את החמאה

מוסיפים את הבצק ומטגנים עד קץשקיפות

מוסיפים את השום.

מערבבים כמה דקות יחד

מתבלים ואז מוסיפים את הפיטריות

מערבבים היטב

מוסיפים את המים ומרתיחים היטב

טוחנים למחית חלקה ומוסיפים את השמנת, טועמים ומתקנים תיבול.

‏הצעת הגשה: עלה ירוק לעיטור (צילום: shutterstock)

4. מרק שעועית בשני צבעים וקבנוס

2 בצלים קצוצים דק

10 שיני שום פרוס

4 כפות שמן

5 עגבניות מגורדות

3 כפות רסק עגבניות

1 כוס שעועית לבנה מושרת ומבושלת

1 כוס שעועית אדומה מושרת ומבושלת

4-6 נקניקיות קבנוס

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל ביס

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

מלח

פלפל גרוס

1 כף כמון טחון

2 ליטר ציר ירקות או בקר

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחמים את השמן

מטגנים את הבצלים עד הזהבה, ומוסיפים את פרוסות השום לאידוי קל. מצרפים תפוחי אדמה ומערבבים יחד 5 דק׳ בכף עץ

שופכים את העגבניות המגורדות ומתבלים

מוסיפים את השעועיות.

את הקבנוס חותכים לקוביות שוות ומוסיפים לסיר, ומערבבים היטב יחד.

מוסיפים רסק עגבניות וציר הבקר.

מבשלים כשעה וחצי. עד שהמרק סמיך ומוכן

הצעת הגשה: עם מעט פיטרוזליה קצוצה מעל (צילום: shutterstock)

לבריאות, מורן פינטו - Mpinto166@gmail.com

]]>