האפונה יש בה מלא קסם, ולא - לא האפונים של ג׳נק, היא פשוט מלאת בריאות ואנרגיה/ היא מכילה בתוכה סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלים רבים. מחקרים אומרים לנו כי צריכה יומית של ככוס אחת של אפונה יחד עם קטניות אחרות, עלולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן. ויש עוד בונוסים, באפונה ישנם נוגדי חמצון וחומרים אנטי דלקתיים שעוזרים למנוע התפתחות דלקת בגוף. מכאן, שצריכת אפונה טובה לגופינו. ובמיוחד בחורף.

החומרים:

1.5 כוסות אפונה ירוקה יבשה

1 בצל קצוץ דק

2 גזרים גדולים או 3 קטנים

אבקת מרק עוף

10 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

לאחר קיצוץ הבצל יש לטגנו בשמן, עד שצבעו מזהיב. לגרד את הגזרים בפומפייה, להוסיף את האפונה והגזר לסיר עם הבצל, לערבב היטב.להוסיף את המים הרותחים ו-3 כפות אבקת מרק עוף. לסגור את הסיר ולבשל כשעה (מומלץ לבחוש מידי פעם כדי שלא ידבק בתחתית), על אש קטנה.

המלצות:

ניתן לטחון את המרק במעבד מזון לקבלת מרקם סמיך יותר. אם רוצים כמות גדולה יותר, יש להוסיף עוד חצי כוס, עד כוס אפונה וכמובן מים בהתאם. ניתן להוסיף למרק עדשים מכל הצבעים, לפי הטעם.

בתיאבון! וחורף חם ובריא!

]]>