ניתן להכין אותן ב-2 גרסאות, אחת פרווה, עם אגוזי מלך והשניה חלבית עם פיסטוק ושוקולד לבן וחלב - 2 הגרסאות טעימות מאד. רוצו להכין.

300 גר' שקדים מולבנים טחונים לאבקה
2 כפיות מיץ לימון טרי
150 גר' אבקת סוכר
120 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה או חלבית

בקערה לערבב את כל המרכיבים לכדי עיסה. ניתן להוסיף מעט מים אם לא התגבש לבצק רך. להניח במקרר להתייצבות לכ-10 דק. בידיים רטובות לקרוץ כדורים קטנים ולהניח על נייר אפיה בתבנית. לחתוך את מקלות הסוכריות לחצי ולשים באמצע כל כדור. לקרר שוב במקפיא עד להתייצבות ולציפוי.

לציפוי השוקולד:

3 חבילות שוקולד מריר ורד הגליל חתוך לקוביות
100 גר' מחמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה פרווה או חלבית
להמיס בפולסים קצרים את כל מרכיבי הציפוי. עד להמסה מלאה. להוציא כל פעם כ-10 כדורים לטבול בשוקולד והניח על נייר אפיה.

בקערה לערבב את כל המרכיבים לכדי עיסה. ניתן להוסיף מעט מים אם לא התגבש לבצק רך. להניח במקרר להתייצבות לכ-10 דק. בידיים רטובות לקרוץ כדורים קטנים ולהניח על נייר אפיה בתבנית. לחתוך את מקלות הסוכריות לחצי ולשים באמצע כל כדור. לקרר שוב במקפיא עד להתייצבות ולציפוי.

להמיס בפולסים קצרים את כל מרכיבי הציפוי. עד להמסה מלאה. להוציא כל פעם כ-10 כדורים לטבול בשוקולד והניח על נייר אפיה. אפשרי לפזר מלמעלה אגוזי מלך גרוסים,קוקוס, נטיפי שוקולד לבן מומס. ככל העולה על רוחכן. יש להמתין עד להתייצבות מלאה של השוקולד על הכדור ורק אז להכניס למקרר או למקפיא.

אזהרה, שמרו על הממתק הזה טוב טוב כי הוא מתחסל במהירות. ניתן לפזר מלמעלה אגוזי מלך גרוסים,קוקוס, נטיפי שוקולד לבן מומס. כפי שהכנתי וצילמתי לכן בתמונות. יש להמתין עד להתייצבות מלאה של השוקולד על הכדור ורק אז להכניס למקרר או למקפיא. (עד כ-שעתיים).

בתיאבון ופסח כשר ושמח!

]]>