מה אוכלים היום?

מתכון לצ'יקן פיקטה - חזה עוף ברוטב צלפים

אתם יכולים לדפוק אותו, לצפות בקמח, ביצה ופירורי לחם ולעמוד לטגן או להכין הגרסה האיטלקית הקלה יותר לשניצל: צ'יקן פיקטה - חזה עוף ברוטב צלפים, יין לבן ולימון שמתאימה לכל יום בשבוע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 חזות עוף קטנים או 2 גדולים
  • 60 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 3/4 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות צלפים
  • פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

אופן הכנת צ'יקן פיקטה:

1. בעזרת מגבת נייר, מייבשים קלות את העופות, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

2. בסיר גדול, נמוך ורחב, ממיסים 30 גרם מרגרינה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהמרגרינה נמסה, מוסיפים את חזות העוף ומבשלים עד להזהבה משני הצדדים, במשך 2 דקות מכל צד. מוציאים את העופות לצלחת ומכסים בנייר כסף.

3. מנמיכים לאש בינונית, ויוצקים לסיר את היין. מגרדים את החתיכות החומות שנותרו בסיר לאחר בישול העופות, כדי לא יישרפו ויפגעו בטעם. מבשלים את היין עד שהוא מצטמצם בחצי, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד דקה. לבסוף, מוסיפים את המרגרינה הנותרת ומערבבים עד לקבלת רוטב.

4. מחזירים את העופות לסיר ומבשלים במשך 1-2 דקות. מפזרים מעל את הצלפים והפטרוזיליה ומסירים מהאש. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר