באנו לשדרג

מתכון ללחם מנומר יפהפה - מדריך וידאו

מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת לחם מנומר יפהפה, כזה שיגרום לכולם בכיתה לקנא בסנדוויץ' של הילדים שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לסטרטר:

  • 2 כפות + 2 כפיות קמח לחם, מנופה
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/4 כוס מים

לבצק:

  • 1/2 2 כוסות קמח לחם, מנופה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים פעילים
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב חם
  • 60 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס אבקת קקאו
  • 1 כף + 1 כפית חלב (לא חם)
  • 1/3 כוס אבקת קקאו כהה (יותר מאבקת הקקאו הרגילה, לגוונים בלחם)
  • 2 כפיות אבקת אספרסו / קפה

אופן הכנת לחם מנומר:

מה זה סטרטר? כדי להעניק ללחם מרקם קל ואוורירי, יש להכין "בצק מקדים" שנקרא גם סטרטר.

הכנת הסטרטר:
1. בסיר קטן על אש בינונית, טורפים את החלב, המים והקמח ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב רצוף, עד שהנוזלים מתעבים לעיסה, במשך 6-8 דקות. יוצקים לקערה חסינת חם, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לצינון.

הכנת הבצק:
2. בקערת מיקסר גדולה או ידנית מערבבים היטב את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח. מוסיפים את הביצים, החלב החם ועיסת הסטרטר המצוננת, ולשים הכל לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10-15 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים - כל אחד קטן מעט מהשני, ומגלגלים אותם לכדורים חלקים.
- את החלק הגדול ביותר מניחים בקערה גדולה משומנת בחמאה ומכסים במגבת.
- את החלק הבינוני מניחים בקערה, מוסיפים את אבקת הקקאו הבהיר וכף חלב ולשים במיקסר או ידנית עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר אחיד. מעבירים לקערה נפרדת משומנת בחמאה ומכסים במגבת.
- חוזרים על הפעולה עם החלק הקטן - רק עם אבקת הקקאו הכהה, האספרסו וכפית חלב.

4. מתפיחים את הבצקים במקום חמים במשך 50-60 דקות, עד שהם מכפילים את נפחם.

5. משמנים בנדיבות תבנית אפייה מלבנית בגודל 13X23 ס"מ.

6. על משטח עבודה נקי, מעבדים כל בצק בנפרד ומחלקים כל אחד ל-7 חלקים שווים. יוצרים כדורים חלקים מכל חלק, ובזמן העבודה על הרכבת הלחם, מכסים את הכדורים בנייר נצמד לשמירה על הלחות.

יצירת ההדפס המנומר:
7. לוקחים כדור חום בהיר ומרדדים אותו לאליפסה-מלבן ואז לגליל ארוך מהודק. נזהרים שלא יישארו כיסי אוויר בפנים. באופן דומה, מרדדים כדור חום כהה, מניחים במרכז את הגליל הבהיר יותר ועוטפים אותו בבצק הכהה. לבסוף, מרדדים כדור בצק לבן ועוטפים איתו את הגליל הכהה. מותחים אותו קלות כדי שיתאים לתבנית.

חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים 7 גלילי בצק ממולאים בבצק. מסדרים אותם זה על גבי זה בתבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה שנייה במשך 40-50 דקות. באמצע ההתפחה, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

8. מברישים את החלק העליון בחלב, ואופים במשך 35-40 דקות. לאחר האפייה, מסירים מהתנור, ממתינים 10 דקות, מחלצים את כיכר הלחם מהתבנית ומקררים על רשת תנור במשך שעה אחת לפחות לפני שפורסים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר