ארוחה זוגית

מתכון לחביתת עגבניות סינית במרקם חלומי

המנה שמוכיחה: לא חייבים סויה כדי לקרוא לזה 'אוכל סיני'. מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת חביתת עגבניות עם שילוב מדהים של טעם ומרקם. כדי להפוך אותה למאכל סיני אמיתי, הגישו את החביתה הארומטית על מנה נדיבה של אורז לבן מהביל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 עגבניות, חתוכת לקוביות גדולות
  • 5 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות קטשופ
  • 2 כפיות סוכר
  • 50 מ"ל מים
  • 1 כפית קורנפלור מעורבבת עם 2 כפות מים
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 4 כפות שמן

אופן הכנת חביתת עגבניות סינית:

1. טורפים את הביצים עם המלח והפלפל השחור.

2. במחבת, מחממים 2 כפות שמן, וכשהשמן חם, מוסיפים חצי מכמות הבצל הקצוץ ואת העגבניות. מטגנים יחד במשך דרה, תוך ערבוב בכף עץ.

3. מוסיפים את הקטשופ והסוכר מערבבים היטב.

4. יוצקים פנימה את המים, ומבשלים במשך 30 שניות.

5. מוסיפים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לבשל, עד שהעגבניות רכות. מסירים מהאש ויוצקים את תכולת המחבת לקערה.

6. מנגבים את המחבת, ומחממים בה 2 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את הביצים ובעזרת מרית, מבשלים תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת חביתה מקושקשת, אך עדיין נוזלית.

7. מחזירים את העגבניות למחבת, ומערבבים ביחד במשך 40-50 שניות. מפזרים מעל את הבצל הנותר, ומסירים מהאש. מגישים על ערימת אורז לבן מהביל או סתם כחביתה משודרגת בארוחת הבוקר-צהריים-ערב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר