אורז ועוף בסיר אחד
אורז ועוף בסיר אחד (צילום: www.aheadofthyme.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 כף שמן זית
  • 5 פרגיות, ללא עור וללא עצמות, חתוכות לקוביות בגודל ביס
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 גמבה, חתוכה לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות או מרוסקות
  • 1 כוס אורז לבן, שטוף
  • 1/2 כף פפריקה
  • 1/2 1 כוסות ציר עוף או מים חמים + מעט אבקת מרק
  • 1 כוס רוטב עגבניות קנוי או ביתי
  • קמצוץ זעפרן (אופציונלי)
  • 1/2 כוס זיתים, עדיף ממולאים בפלפל אדום
  • 1/2 כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

אאא

1. במחבת גדולה או סיר רחב, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את העוף, מתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור, ומבשלים במשך 5-6 דקות עד שהעוף מתחיל להשחים.

2. מוסיפים את הבצל, הגמבה והשום ומבשלים עוד 4-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.

3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומבשלים עוד 1-2 דקות. מתבלים בפפריקה ומבשלים עוד דקה.

4. יוצקים על הכל את ציר העוף ורוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הזעפרן. מכסים את המחבת / הסיר ומבשלים במשך 25 דקות עד שהאורז מבושל במלואו. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך, ומערבבים פנימה את הזיתים והכוסברה. מגישים מיד, חם, עם פלחי לימון.

מקור