המתיחות בצפון קוריאה

טראמפ לעג לקים ג'ונג און: "איש הטילים"

הנשיא האמריקאי כינה את את הדיקטטור הצפוני "איש הטילים" והוסיף כי התורים לגז במדינה הולכים להתארך עוד ועוד כשכוונתו לסנקציות שאושרו כנגד צפון קוריאה (בעולם)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ התבטא היום (א') שוב בנושא ניסויי הטילים של צפון קוריאה בתקופה האחרונה ולעג למנהיג, קים ג'ונג-און. "דיברתי עם הנשיא מון מדרום קוריאה אתמול בלילה", כתב הנשיא בחשבון הטוויטר שלו. "שאלתי אותו מה שלום 'איש הטילים'".

הנשיא הוסיף בציוץ שלו כי בעקבות הסנקציות החדשות יחלו להיווצר תורים ארוכים לתחנות הדלק והגז בצפון קוריאה. "חבל מאוד", הוסיף הנשיא בסוף הציוץ.

אתמול קרא שגריר סין בוושינגטון לארצות הברית להימנע מאיומים על צפון קוריאה, על רקע שיגור טיל נוסף מעל ליפן. "למען האמת, אני חושב שארה"ב צריכה לפעול הרבה יותר כדי שיהיה שיתוף פעולה בינלאומי אפקטיבי בנושא", אמר לכתבים. "הם צריכים להימנע מאיומים, ולמצוא דרכים יעילות יותר לשוב לדיאלוג ומשא ומתן".

בתוך כך, צפון קוריאה טוענת כי מטרת ניסוייה הגרעיניים הם להגיע ל"נקודת שוויון" צבאית עם ארצות הברית. על פי סוכנות הידיעות הממשלתית במדינה, המנהיג קים ג'ונג און אמר כי "מטרתנו היא לגרום לשליטי ארה"ב שלא להעז לדבר על אופציה צבאית בכל הנוגע אלינו". בינתיים ניתן להסיק מכך שארה"ב בוחרת שלא לפעול באופן צבאי כנגדה שלצפון קוריאה הטקטיקה דווקא עובדת.

במהלך הניסוי האחרון, שנערך ביום שישי לפנות בוקר, שיגרה צפון קוריאה טיל לא מזוהה מהבירה פיונגיאנג לכיוון מזרח. התושבים ביפן הונחו להיכנס למקלטים. צבא דרום קוריאה ביצע בתגובה ירי של טיל בליסטי. גורמים רשמיים בארה"ב מעריכים כי הטיל ששוגר בניסוי הטילים האחרון שוגר למרחק הרב ביותר אי פעם. לפני כשבועיים ביצעו הצפון קוריאנים ניסוי גרעיני בפצצת מימן שחזקה פי כמה וכמה מפצצת גרעין רגילה.

מוקדם יותר השבוע אישרה מועצת הביטחון פה אחד להחיל סנקציות נוספות על המדינה המבודדת. בין היתר אושר חרם על יצוא הטקסטיל והגבלות על יבוא של נפט גולמי למדינה. זו ההחלטה התשיעית שעוברת פה אחד על ידי 15 חברי הוועדה שעניינה סנקציות נגד צפון קוריאה מאז 2006. הסנקציות נועדו למחות על פיתוח טילים בליסטיים ונשק גרעיני מצד המדינה המסוגרת. עם זאת, ארה"ב ריככה את הטיוטה הראשונית, שהייתה נוקשה יותר, במטרה לזכות בתמיכתן של סין ורוסיה, בנות בריתה של צפון קוריאה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר