סוכות

מתכון לשיפודי סלמון אישיים על מחית דלורית

דג בשרני על מצע קרמי מתקתק - חגיגה של מרקמים וטעמים שמשתלבים היטב ופותחים את התיאבון לסעודת החג. מדריך וידאו שלב אחר שלב עם מורן פינטו למנת פתיחה מיוחדת שתפתיע את כולם (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
שיפודי סלמון אישיים על מחית דלורית (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 600 גרם סלמון טרי, ללא עור
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות דבש
  • 1 דלורית
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה, מכינים את המרינדה בה ישהה הסלמון: מערבבים היטב את הדבש עם רוטב הסויה ושיני השום.

2. חותכים את הדג לקוביות שוות, מוסיפים לקערת המרינדה, מערבבים ומשרים במשך 20-30 דקות.

3. במקביל, חוצים לשניים את הדלורית, מרוקנים את הזרעים ומניחים את שני החצאים בתבנית פיירקס. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות, תלוי בעוצמת התנור.

4. נועצים 2 קוביות סלמון בקיסם אישי, ומסדרים בתבנית פיירקס. אופים במשך 15-17 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5. גורפים את בשר הדלורית בעזרת כף לקערה, ומועכים אותה למחית חלקה. ניתן לתבל את המחית בפלפל לבן ושום כתוש, לבחירה.

6. בכל צלחת, מניחים 2 כפות ממחית הדלורית ומעל מניחים שיפוד סלמון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר