• זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 600 גרם סלמון טרי, ללא עור
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות דבש
  • 1 דלורית
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה, מכינים את המרינדה בה ישהה הסלמון: מערבבים היטב את הדבש עם רוטב הסויה ושיני השום.

2. חותכים את הדג לקוביות שוות, מוסיפים לקערת המרינדה, מערבבים ומשרים במשך 20-30 דקות.

3. במקביל, חוצים לשניים את הדלורית, מרוקנים את הזרעים ומניחים את שני החצאים בתבנית פיירקס. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות, תלוי בעוצמת התנור. 

4. נועצים 2 קוביות סלמון בקיסם אישי, ומסדרים בתבנית פיירקס. אופים במשך 15-17 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 

5. גורפים את בשר הדלורית בעזרת כף לקערה, ומועכים אותה למחית חלקה. ניתן לתבל את המחית בפלפל לבן ושום כתוש, לבחירה.

6. בכל צלחת, מניחים 2 כפות ממחית הדלורית ומעל מניחים שיפוד סלמון.