מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר טבעוני שלא מרגיש כמו תחליף

קציצות דלעת עסיסיות ומתובלות היטב בטעם של סתיו שדוחפים בלחמנייה עם ירקות לארוחת פרווה מושלמת שלא מרגישה כאילו ויתרנו על המקור, ומוכיחה: 'טבעוני' זה לא מילה גסה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף זרעי פשתן טחון
  • 3 כפות מים
  • 1/2 1 כוסות גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
  • 1 כוס פירה דלעת
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • 1 כפית אבקת פפריקה
  • 1/2 כפית חרדל
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת המבורגר דלעת:

1. בכלי קטן, מערבבים את זרעי הפשתן והמים ומניחים בצד למשך 5 דקות לפחות.

2. מחממים מעט שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל ואת השום במשך 2-3 דקות.

3. בעזרת מזלג, מועכים את החומוס ומשאירים מעט גושים למרקם.

4. בקערה, מערבבים את החומוס, פירה הדלעת ושיבולת השועל. מתבלים בתערובת התיבול האיטלקי, הפפריקה, החרדל, תערובת זרעי הפשתן והמים, הבצל והשום, מלח ופלפל שחור - עד לקבלת עיסה אחידה.

5. יוצרים ארבע קציצות המבורגר מהעיסה - ידנית או בעזרת רינג.

6. מחממים קצת שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות במשך 2-3 דקות מכל צד. מגישים בלחמניות (רצוי טבעונית), עם ירקות וכל תוספת אהובה אחרת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר