מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף אפוי ברוטב בלסמי ודבש עם כרוב ניצנים

ארוחה בריאה וקלילה שכל ההכנה שלה מסתכמת בפיזור המרכיבים בתבנית ושליחתם לתנור לאפייה קצרה שתוצאותיה הן מנת עוף ברוטב מתקתק מרענן לצד כרוב ניצנים קראנצ'יים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה7 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3-4 חזות עוף, ללא עור
  • 450 גרם כרוב ניצנים, חצויים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס חומץ בלסמי
  • 4 כפות דבש
  • 1/4 כפית אבקת שום

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בעזרת פטיש שניצלים, דופקים את חזות העוף לעובי של 2 ס"מ.

2. בקערה, מערבבים את חזות העוף וכרוב הניצנים, מזלפים מעל את השמן ומערבבים.

3. מסדרים את חזות העוף וכרוב הניצנים בתבנית גדולה, מתבלים בתערובת התיבול האיטלקי, מלח ופלפל שחור.

4. אופים במשך 10-15 דקות, עד שחזות העוף אפויים מספיק וניתן לנעוץ מזלג בכרוב הניצנים.

5. במקביל, מביאים לרתיחה את החומץ הבלסמי בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה במשך 6-8 דקות, עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הדבש, אבקת השום ו-1/4 כפית מלח. מניחים בצד לצינון עד שהעוף מוכן.

6. מכוונים את התנור למצב גריל וצולים את העוף וכרוב הניצנים במשך 2-4 דקות. משגיחים היטב שהם לא יישרפו. מוציאים מהתנור, מזלפים מעל את הרוטב, מקשטים בשבבי פלפל שחור ועלי תימין טריים ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר