1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בעזרת פטיש שניצלים, דופקים את חזות העוף לעובי של 2 ס"מ.
2. בקערה, מערבבים את חזות העוף וכרוב הניצנים, מזלפים מעל את השמן ומערבבים.
3. מסדרים את חזות העוף וכרוב הניצנים בתבנית גדולה, מתבלים בתערובת התיבול האיטלקי, מלח ופלפל שחור.
4. אופים במשך 10-15 דקות, עד שחזות העוף אפויים מספיק וניתן לנעוץ מזלג בכרוב הניצנים.
5. במקביל, מביאים לרתיחה את החומץ הבלסמי בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה במשך 6-8 דקות, עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הדבש, אבקת השום ו-1/4 כפית מלח. מניחים בצד לצינון עד שהעוף מוכן.
6. מכוונים את התנור למצב גריל וצולים את העוף וכרוב הניצנים במשך 2-4 דקות. משגיחים היטב שהם לא יישרפו. מוציאים מהתנור, מזלפים מעל את הרוטב, מקשטים בשבבי פלפל שחור ועלי תימין טריים ומגישים מיד, חם.
1 | מותר להשתמש בכרוב ניצנים | מרים 23/10/2017 |
כן | חייל 24/10/2017 |