Homemade

מתכון לקונפי שום תוצרת בית

דרך פשוטה לשדרג כמעט כל ארוחה עם שיני שום נימוחות בשמן זית ריחני שמכינים בשיטה צרפתית. את הקונפי שום אפשר להוסיף למנות ירקות, בשר או דגים וכממרח נהדר בין שתי פרוסות לחם טובות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קונפי שום שאפשר להוסיף אותן לכל דבר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 ראשי שום, מפורקים לשיניים ומקולפים
  • 3 עלי דפנה
  • 6 גבעולי תימין
  • 3 פלפלי צ'ילי מיובשים שלמים
  • 2 כוסות שמן זית

אופן הכנת קונפי שום:

מתכון ל-3 צנצנות בנפח 250 מ"ל

1. בסיר קטן, מבשלים את כל המרכיבים יחד על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד ששיני השום מתרככות, אך אינן שחומות. מסירים מהאש ונותנים להן להצטנן לטמפרטורת החדר.

2. מחלקים את התערובת בין 3 צנצנות נקיות בנפח 250 מ"ל כל אחת, לאחסון נוח - ראשית מניחים את המוצקים שבסיר בין הצנצנות ועליהם יוצקים את הנוזל. אוטמים היטב ומשתמשים מיד. ניתן לשמור במקפיא עד 4 חודשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר