לכבוד שבת

מתכון לשורט ריבס (אסאדו) ביין אדום

הכירו את נתח מספר 9, זה שידוע בשמות שפונדרה, אסאדו, שורט ריבס וקשתית והוא מושלם לבישול וצלייה ארוכים. כאן הוא משודך לירקות ורוטב מופלא ויחד הם נהנים מצלייה ארוכה שמאחדת את הטעמים לחגיגה הרמונית אחת גדולה (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 ק"ג אסאדו עם עצם
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 כוסות בייבי גזר
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 750 מ"ל יין קברנה או יין אדום יבש אחר
  • 4 גבעולי תימין טריים
  • 1 ראש שום, חצוי
  • 4 כוסות ציר עוף או מים + אבקת מרק

אופן ההכנה:

1. מתבלים את נתחי הבשר עם מלח ופלפל שחור.

2. בסיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן ומטגנים בו את נתחי הבשר על אש בינונית, עד להשחמה. מוציאים את הנתחים מהסיר לצלחת.

3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים אותם, כל 5 דקות מערבבים. מוסיפים את הקמח ואת רסק העגבניות ומערבבים עוד דקה.

4. יוצקים על הכל את היין, מחזירים צלעות לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 30 דקות.

5. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מוסיפים לסיר את שני חצאי ראש השום, התימין וציר העוף ומביאים לבעבוע עדין.

6. מעבירים את הסיר מכוסה לתנור ואופים במשך שעתיים וחצי עד שהבשר רך. לאחר האפייה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור נוספים, אם צריך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר