מדריך וידאו

מתכון לבטטות אפויות עם תוספות בסגנון ים תיכוני

או כמו שאנחנו קוראים לזה: איך לא לאכול לחם ולהישאר בחיים. ארוחה מופלאה שמתאימה לכל שעה ביום עם שילוב טעמים מנצח של בטטות מתקתקות ורכות, גרגרי חומוס פריכים, סלט ירקות טרי ורוטב עשב תיבול מרענן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 בטטות בינוניות
  • 425 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 קינמון
  • 1/2 פפריקה מעושנת
  • קמצוץ מלח ים או מיץ לימון (אופציונלי)

לרוטב:

  • 1/4 כוס טחינה מוכנה / ממרח חומוס
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית שמיר מיובש או 2-3 כפיות שמיר טרי קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות

תוספות:

  • 50 גרם עגבניות שרי, חתוכות לקוביות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • רוטב צ'ילי שום (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

2. שוטפים היטב את קליפת הבטטות, וחוצים אותן לאורך.

3. מפזרים את גרגרי החומוס בתבנית, יוצקים מעל את השמן והתבלינים ומערבבים.

4. מברישים את הבטטות עם מעט שמן זית, מניחים אותן באותה תבנית כשהצד החתוך כלפי מטה ואופים במשך 25 דקות או עד שניתן לנעוץ בהן מזלג בקלות.

5. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערה, ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם נוזלי אחיד.

6. בקערה, מערבבים את העגבניות, הפטרוזיליה ומיץ הלימון ומניחים בצד לאיחוד טעמים עד להגשה.

מניחים את הבטטות על צלחת גדולה, מועכים מעט את החלק העליון, מפזרים מעל את הסלט, מזלפים רוטב ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר