תביעת ענק

מטופל התעורר, שלף את צינור ההנשמה ומת

מטופל שהיה מורדם במחלקה לרפואה דחופה בשערי צדק התעורר, החל לשלוף את צינור ההנשמה שהוחדר לקנה הנשימה שלו ומת. משפחתו תובעת 2.5 מיליון שקל (בריאות)

אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

משפחתו של גבר בשנות ה-40 לחייו שטופל בבית החולים שערי צדק תובעת בטענה כי במהלך אשפוז במחלקה לרפואה דחופה בבית החולים, פגה השפעת חומרי ההרדמה, הגבר התעורר, ניסה לשלוף את הצינור שהוחדר לקנה הנשימה שלו ומת.

הגבר הופנה לפני כארבע שנים לבית החולים שערי צדק בירושלים לאחר שחש בקשיי נשימה. בכתב התביעה, שהוגש לבית המשפט המחוזי בירושלים, טוענת המשפחה כי לאחר המתנה של כשעה בחדר המיון התמוטט הגבר. צילום רנטגן שבוצע לו הראה כי הוא סובל מדלקת ריאות קשה והוא הועבר למחלקה לרפואה דחופה של בית החולים.

לאחר הבדיקות הורדם הגבר והחל לקבל הנשמה באמצעות אינטובציה - צינור המוחדר לקנה הנשימה של המטופל.

בזמן ההרדמה ניסו רופאי בית החולים לאבחן את הגורם לבצקות בריאותיו של הגבר. ביום הרביעי להרדמה, כך מתואר בתביעה, הבחינה אחות כי הגבר מגלה סימני ערות. רופא אליו פנתה האחות הורה על העלאת מינון תרופות ההרדמה.

"במהלך החלפת משמרות של אחיות המחלקה, כשצוות האחיות עמד ליד חולה במיטה הסמוכה, נשמע צפצוף של מוניטור ממיטתו של המנוח. אחות שבאה לבדוק את מקור הצפצוף גילתה כי המנוח התיישב במיטתו והוא מנסה להוציא את מכשיר הטובוס", נכתב בתביעה שהוגשה על ידי עורכי הדין אסף פוזנר ואתי ליבמן עפאים, ממשרד קמחי פלד פוזנר שילה ושות'.

האחות הזעיקה רופא. בגיליון המחלה שמילא הרופא הוא כותב: "בשעה 23:30 הוזעקתי לחולה אשר הוציא למחצה את צינור האינטובציה שלו".

מיד לאחר שהרופא מיקם מחדש את הצינור, ירדו שוב לחץ הדם והדופק של הגבר והצוות הרפואי של בית החולים החל לבצע בו פעולות החייאה. לאחר כשעה של ממאמצי החייאה נקבע, למרבה הצער, מותו של המטופל.

על פי המתואר בכתב התביעה רעייתו של הגבר נקראה לבית החולים, שם אמר לה הרופא המטפל כי "הוא לא יודע מה קרה" וכי "פתאום הפסיקו המכשירים לעבוד".

בחוות דעת מומחה מטעם התובעים נכתב: "איך הצליח המנוח לשלוף את הטובוס? או שהסדציה (ההרדמה) לא הייתה מספקת או שהקישורים לא היו מתאימים וכנראה שניהם".

אפשרות נוספת אותה מעלה המומחה היא כי צינור ההנשמה נסתם בהדרגה והקושי לנשום הוא שהעיר את המטופל "והוא ניסה בייאוש לשלוף את הטובוס אבל זה הוחזר... ומצבו של המנוח המשיך להידרדר", לשון חוות הדעת.

לבסוף, כך טוענת משפחתו של המטופל, רופאי בית החולים נמנעו מלהעלות בפניהם את האפשרות לבצע בבן משפחתם נתיחה שלאחר המוות ולברר את סיבת מות יקירם. משפחתו של המנוח דורשת לפצותה בסכום של יותר מ-2.5 מיליון שקלים.

מבית החולים שערי צדק נמסר בתגובה: "נלמד את התביעה ונגיב בבית המשפט".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר