ארוחה משפחתית מהירה

מתכון לפסטה מחיטה מלאה אפויה ברוטב פסטו ועגבניות

ארוחה משפחתית ברבע שעה: מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת פסטת ריגטוני, צינורות קצרים ושמנים ברוטב פסטו ירוק ומרענן ועגבניות שרי שהופכות את כל העסק לעסיסי וטעים במיוחד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם פסטה ריגטוני מחיטה מלאה
  • 2-3 כוסות עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס גבינה מגוררת שאוהבים

לרוטב הפסטו:

  • 2 כוסות עלי תרד
  • 1 כוס עלי קייל (ניתן להחליף בתרד)
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 3/4 כוס שקדים פרוסים או צנוברים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס פרמזן מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 שיני שום גדולות
  • מיץ מלימון אחד (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים. מוסיפים את הפסטה למים ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה.

2. הכנת הפסטו: טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. אמורה להתקבל כמות של 2 כוסות.

3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בקערה, מערבבים את הפסטה המבושלת עם העגבניות החצויות, הפסטו ועד 1/2 כוס מים.

4. מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס בגודל 23X33 ס"מ, ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת. מכסים ברפיון בנייר כסף משומן היטב ואופים במשך 10-15 דקות או עד שהגבינה נמסה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר