מרק גזר עם כורכום וג'ינג'ר
מרק גזר עם כורכום וג'ינג'ר (צילום: helloglow.co)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 גזר לבן, קלוף וחתוך לקוביות (ניתן להחליף בגזר כתום)
  • 1 בצל, קצוץ גס
  • 4 שיני שום, מרוסקות
  • 2 כפיות שמן קוקוס מומס או שמן זית
  • 3 כוסות ציר מרק ירקות חם / מים חמים + אבקת מרק
  • 1 כפית כורכום
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר
  • מיץ מחצי לימון
  • קמצוץ פפריקה

אופן ההכנה:

אאא

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומפזרים מעל את הגזרים, הבצל והשום ומתבלים בכורכום ופפריקה. מזלפים מעל את השמן ומערבבים לציפוי מלא של הירקות בתבלינים.

2. אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 

3. מעבירים את הירקות לבלנדר, מוסיפים את ציר הירקות / המים, מיץ הלימון והג'ינג'ר וטוחנים יחד עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מקשטים בפטרוזיליה טרייה ושומשום (ניתן להוסיף כף יוגורט יווני) ומגישים מיד, חם.

מקור