מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ברוטב סויה ודבש פיקנטי

רוטב דביק ועסיסי שהטעם שלו יישאר איתכם עוד הרבה אחרי. ארוחה כיפית שמתקתקים ב-20 דקות וכשהעוף בתנור, מכינים את האורז (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/8 כפית שבבי פלפל אדום מיובש
  • 2 שיני שום גדולות, כתושות / מגוררות
  • 450 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל ביס
  • 1/4 כוס + 1 כף דבש
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שומשום

אופן ההכנה:

1. במחבת / סיר רחב, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.

2. בכלי קטן, מערבבים היטב את הדבש, החומץ, רוטב הסויה והשום.

3. בשקית זיפ-לוק גדולה, מערבבים את הקמח, הפלפל השחור, שבבי הפלפל האדום ואבקת הבצל. מוסיפים את קוביות העוף ומנערים היטב לציפוי מלא.

4. כשהשמן חם, מורידים אליו בזהירות את קוביות העוף המצופות בתיבול. מטגנים במשך 5 דקות מכל צד לגוון שחום בהיר, ויוצקים למחבת את תערובת הדבש והסויה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות. הופכים פעם אחת את העופות במהלך הבישול.

5. מסירים מהאש, ממתינים 5 דקות לפחות ורק אז מעבירים את נגיסי העוף לצלחות הגשה, על מצע אורז לבן נדיב. מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק טרי קצוץ ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר