תבשיל קינואה עם חומוס ועלי תרד
תבשיל קינואה עם חומוס ועלי תרד (צילום: www.simplyquinoa.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל שאלוט קטן, קצוץ
  • 1 כפית צ'ילי מיובש
  • 1/2 כפית תימין מיובש
  • 1/2 כפית שמיר מיובש
  • 1 כוס קינואה לא מבושלת
  • 1 כוס זיתים ירוקים פרוסים
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 כוס ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
  • 1 כוס מים (ניתן להחליף בציר ירקות)
  • 1 כוס עלי תרד קצוצים
  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את השום, השאלוט והצ'ילי, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות. מוסיפים את התימין והשמיר ומבשלים עוד 30 שניות.

2. מוסיפים לסיר את הקינואה, הזיתים והעגבניות המיובשות. מערבבים ברציפות במשך 30-15 שניות, ויוצקים את הנוזלים על הכל. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20-25 דקות עד שהנוזלים נספגים.

3. מערבבים פנימה את החומוס והתרד ונותנים להם להתבשל ולהתאחד עם הקינואה, עד שעלי התרד מתכווצים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגישים מיד. 

מקור
simply quinoa