מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל קינואה עם חומוס ועלי תרד

בלי להתעסק עם כלים מיותרים, יש לכם תבשיל שאתם תחליטו - אם הוא יהיה תוספת לעוף או לדג או כל הארוחה, כזו שאפשר לתקתק בחמש דקות והכל קורה בסיר אחד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל שאלוט קטן, קצוץ
  • 1 כפית צ'ילי מיובש
  • 1/2 כפית תימין מיובש
  • 1/2 כפית שמיר מיובש
  • 1 כוס קינואה לא מבושלת
  • 1 כוס זיתים ירוקים פרוסים
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 כוס ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
  • 1 כוס מים (ניתן להחליף בציר ירקות)
  • 1 כוס עלי תרד קצוצים
  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את השום, השאלוט והצ'ילי, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות. מוסיפים את התימין והשמיר ומבשלים עוד 30 שניות.

2. מוסיפים לסיר את הקינואה, הזיתים והעגבניות המיובשות. מערבבים ברציפות במשך 30-15 שניות, ויוצקים את הנוזלים על הכל. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20-25 דקות עד שהנוזלים נספגים.

3. מערבבים פנימה את החומוס והתרד ונותנים להם להתבשל ולהתאחד עם הקינואה, עד שעלי התרד מתכווצים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר