Homemade

מתכון לגבינת ריקוטה קרמית תוצרת בית

גבינת ריקוטה טרייה ונפלאה שמכינים בבית היא למעשה עניין פשוט ולא מסובך בכלל. המרקם שלה עשיר ושמנתי שכל מה שתצטרכו זה לחם טוב בצד - היא תחוסל תוך דקות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גבינת ריקוטה ביתית טרייה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות חלב עם אחוז שומן גבוה
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 3 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין לבן
  • 1/2 כפית מלח גס או מלח ים

אופן ההכנה:

1. מרפדים מסננת ב-3 שכבות של בד גבינה ומניחים אותה בתוך קערה גדולה יותר.

2. מחממים את החלב, השמנת והמלח בסיר בינוני על אש בינונית, מדי פעם מערבבים כדי שהתחתית לא תישרף, עד שהם מגיעים לחום של כ-90 מעלות (בודקים בעזרת מדחום).

3. רגע לפני שהחלב מעלה קצף, מסירים מהאש ויוצקים פנימה את מיץ הלימון או החומץ. מערבבים פעם או פעמיים, ומניחים בצד למשך 5 דקות.

4. לאחר שהחלב מתגבן, יוצקים את התערובת לבד שבמסננת, ומניחים אותה שם למשך שעה וחצי לפחות עד 3 שעות (עם הזמן הגבינה תהיה מוצקה ויבשה יותר). מסירים את הגבינה מהבד, מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר במשך 4-5 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר