קר בחוץ, חם בבית

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס שכיף להכין עם הילדים

קר בחוץ, חם בבית - וגם מריח מושלם, כי היום החלטתם להשקיע קצת ולאסוף את הילדים לזמן איכות כיפי וטעים ולאפות איתם עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ולעיסות שללא ספק עוד תכינו שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ולעיסות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 170 גרם חמאה ללא מלח
  • 2/3 כוס סוכר לבן
  • 2/3 כוס סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. במיקסר חשמלי מצויד בוו לישה, מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת קצפת בהירה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.

3. מוסיפים 2 ביצים, אחת בכל פעם, מגרדים היטב את דפנות הקערה לאחר כל פעם. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים לשילוב מלא.

4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומעבדים לבצק במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות. מוסיפים לקערה את השוקולד-צ'יפס ומערבבים לשילוב מלא.

5. מסדרים בתבניות תלוליות בצק, כל אחת מ-3 כפות, ומשאירים כ-5 ס"מ בין כל תלולית, כיוון שהעוגיות מתפשטות באפייה.

6. אופים את 2 התבניות בו זמנית במשך 6-8 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עוד 6-8 דקות. מסירים מהתנור, מסדרים על רשת תנור לצינון מלא ומעבירים לאחסון בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר