מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה וירקות מוקפצים (פהיטס) במחבת אחת

מדובר בארוחה במחבת אחת שיכולה להיות עיקרית משביעה או תוספת לעוף או דגים, אתם תחליטו כמה מאמץ אתם רוצים להשקיע. כך או כך, גם האכלנים הבררניים ביותר לא יסרבו לה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פסטה מסוג לינגוויני
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 200 מ"ל ציר ירקות / מים חמים + מעט אבקת מרק
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 1 בצל סגול גדול, פרוס דק
  • 8 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 גמבה גדולה, פרוסה דק
  • 1 פלפל ירוק, פרוס דק
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • 3/4 כפית אבקת צ'ילי
  • 1/4 כפית אורגנו
  • 2 גבעולי כוסברה
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור (עדיף טחון טרי)
  • 1/2 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה מאוד (עדיף עם תחתית כבדה), מערבבים את הפסטה, העגבניות, ציר הירקות, רוטב הצ'ילי, הבצל, השום, הפלפלים, שבבי הצ'ילי, גבעולי הכוסברה (בשלמותם), השמן, המלח, הכמון, אבקת הצ'ילי, האורגנו, פלפל שחור לפי הטעם והמים. מביאים הכל לרתיחה על אש גבוהה.

2. לאחר הרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומערבבים את הפסטה לעתים קרובות. מבשלים במשך כ-11 דקות, עד שהפסטה מבושלת והנוזלים התאדו כמעט לגמרי. מכבים את האש ומסירים את גבעולי הכוסברה. טועמים, משפרים תיבול עם מלח ופלפל שחור, אם צריך, ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר