מה אוכלים היום?

מתכון למרק גזר פיקנטי מתקתק בסגנון תאילנדי

8 מרכיבים, 30 דקות ויש לכם קערה מהבילה של מרק פיקנטי מתקתק בסגנון תאילנדי שיריץ את כולם למטבח ויתחסל תוך דקות. הכפילו כמויות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק גזר פיקנטי מתקתק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן קוקוס או שמן זית
  • 1/2 בצל גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 450 גרם גזר, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות (או מים חמים + מעט אבקת ירקות)
  • 2 כוסות מים
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי-שום
  • תוספות אופציונליות: בזיליקום טרי, כוסברה או נענע; חלב קוקוס; סוכר חום, אגבה או דבש, רוטב צ'ילי חריף

אופן הכנת מרק גזר תאילנדי:

1. מחממים סיר גדול על אש בינונית, ומוסיפים פנימה את הבצל, השום, השמן והגזר. מבשלים במשך 5 דקות.

2. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, ויוצקים פנימה את ציר הירקות והמים ומערבבים.

3. מביאים לרתיחה נמוכה, ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות או עד שהגזר רך.

4. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או שנעזרים במוט בלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את חמאת הבוטנים ורוטב הצ'ילי-שום וממשיכים לטחון לאיחוד מלא. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

אם אתם רוצים את המרק שלכם מתוק יותר, הוסיפו סוכר חום / אגבה / דבש. מגישים מיד, חם, עם בזיליקום / כוסברה / נענע טריים קצוצים מעל וזילוף של חלב קוקוס.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר