באנו לשדרג

מתכון לקיש על בסיס בטטות במילוי כרישה ללא גלוטן

במקום להסתבך עם קמח ובצק, הנה קיש שהבסיס שלו בכלל מורכב מבטטות. והמילוי? טוב, זה החלק הטוב באמת: כרישה וקייל / תרד עטופים בגבינה נוטפת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן לשימון התבנית
  • 2 בטטות גדולות, קלופות ופרוסות דק
  • 1 כף שמן זית

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כרישות, חצויות ופרוסות דק
  • צרור גדול של עלי קייל / תרד קרועים גס
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס גבינת 'טל העמק' מגוררת או גבינה קשה אחרת, מגוררת
  • 5 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומשמנים קלות תבנית עגולה עם תחתית נשלפת בקוטר 23 ס"מ.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הבטטות עם שמן הזית. בוחרים בפרוסות הבטטה הגדולות ביותר, חוצים אותן לשניים ומסדרים את החצאים בצמוד לדופן התבנית כשהחלק המעוגל פונה למעלה. עם שאר הפרוסות מרפדים את התבנית.

3. אופים במשך 18-20 דקות, עד שהבטטות מבושלות קלות.

4. במקביל, מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה ומאדים במשך 4 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הקייל / התרד ומאדים עוד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.

5. מוציאים את הבטטות מהתנור, ושופכים עליהן מחצית מכמות הגבינה המגוררת. מעל, מורחים את תערובת הכרישה והקייל בשכבה אחת.

6. בקערה בינונית, טורפים את הביצים עם השמנת ואגוז המוסקט; מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ויוצקים את התערובת על תכולת התבנית. לסיום, מפזרים על הכל את הגבינה הנותרת.

7. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהקיש מתייצב. מגישים מיד, חם, וניתן לשמור במקרר עטוף בניילון נצמד עד יומיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר