מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות פטריות צמחוניות ברוטב אדום

כלומר, קציצות "בשר" ללא בשר ברוטב אדום שמתקתקים ב-15 דקות ומגישים לצד אורז, פסטה - או שפשוט דוחפים בסנדוויץ' ונותנים לרוטב לעשות את העבודה. ניתן לטגן את הקציצות או לאפות בתנור, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 560 גרם פטריות טריות, קצוצות דק
  • 230 גרם שיבולת שועל אינסטנט (לבישול מהיר)
  • 230 גרם פירורי לחם
  • 100 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית תימין מיובש
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • שמן צמחי לטיגון
  • 680 גרם רוטב עגבניות ביתי או קנוי (צנצנת אחת)

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל במשך 7 דקות. מוסיפים את הפטריות, ומגביהים מעט את האש. מבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר שהנוזלים במחבת מתאדים, ממשיכים לבשל את הפטריות עד שהן מקבלות גוון שחום יפה.

2. מוסיפים למחבת את השום, מערבבים, מבשלים במשך דקה ומסירים מהאש. מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב ונותנים לה להצטנן.

3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים מלבד רוטב העגבניות, ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך שעתיים לפחות עד לילה שלם (הטעם והמרקם רק ישתבחו).

4. בעזרת כף גלידה - או ידנית - יוצרים כדורי קציצות בגודל שווה, ומטגנים אותם בכמות קטנה של שמן עד להשחמה יפה מכל הצדדים, או שמסדרים אותם בתבנית ואופים ב-200 מעלות במשך 15 דקות.

5. יוצקים את רוטב העגבניות לסיר בינוני, מבשלים במשך דקה ומוסיפים את הקציצות. מבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד אורז, פסטה או כמילוי לסנדוויץ'.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר