באנו לעזור

מדוע אסור לאחסן את בקבוק היין בעמידה

שמתם לב שבחנויות היין הבקבוקים בדרך כלל שוכבים? זה לא צירוף מקרים או חסכון במקום אחסון, אלא הדרך היחידה למנוע מהפקק להתייבש, אחרת שני דברים לא נעימים בכלל יקרו ליין (מדריך, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בקבוקי יין מאחסנים בשכיבה (צילום: Bruno Martins)

כשזה מגיע לבקבוקי יין בעלי פקק שעם, כלל הזהב לאחסון נכון קובע שיש למקם אותם אופקית, כלומר בשכיבה ולא בעמידה.

הסיבה: אתם רוצים שהיין יבוא במגע תמידי עם פקק השעם, אחרת הפקק יתייבש ויקרו שני דברים לא נעימים.

בטווח הקצר, פיסות קטנות מהפקק יתפוררו לתוך היין בזמן שתפתחו אותו (ולכו תנסו לדוג אותן מתוך הכוס). בטווח הארוך, הפקק יתכווץ ויוביל להתחמצנות היין, מה שיהפוך אותו לבלתי ראוי לשתייה.

אם אתם מתכוונים לשתות את תכולת הבקבוק בזמן הסמוך לקנייתו (עד חודש), אין צורך לדאוג לאחסון. ניתן להשאיר אותו עומד במטבח או בדלת המקרר ללא חשש.

אך אם מדובר ביין יקר יותר שלא ייגמר כל כך מהר, הקפידו לאחסנו בשכיבה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר