לכבוד שבת

מתכון לתבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי

כל מה שצריך בשבת חורף זה תבשיל עסיסי, מנחם וטוב להתחמם איתו, והשפית מורן פינטו עם עיקרית נהדרת שמתאימה בול: תבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
תבשיל בשר ראש וגרגירי חומוס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר ראש שהורתח היטב בסיר מלא מים (עדיף סיר לחץ) במשך שעתיים
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3-4 פלפלים אדומים יבשים
  • 1 ראש שום, מחולק לשיניים
  • 2 עגבניות, קצוצות
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
  • 3-4 כוסות ציר בקר או המים בהם הורתח הבשר
  • 2 כפות רסק עגבניות מדולל במעט מים

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבשר לקוביות שוות.

2. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים קלות את הפלפלים. מוסיפים את העגבניות ושיני השום ומבשלים יחד במשך 2 דקות.

3. מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים ומניחים מעל את קוביות הבשר. יוצקים על הכל את ציר הבקר / המים ומבשלים במשך שעה.

4. מוסיפים את רסק העגבניות המדולל, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.

5. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומסירים מהאש. טעים במיוחד להגיש עם קוסקוס.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר